Koningsspelen 2019

Feestelijke Koningsspelen op de Nutsbasisschool 

Op vrijdag 12 april vonden op de Nutsbasisschool de Koningsspelen plaats. Normaal gesproken worden de Koningsspelen altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag gehouden. Dit jaar is hier, in verband met Goede Vrijdag, van afgeweken. 

De dag begon goed op de Nutsbasisschool met een gezamenlijke dans op het plein. Deze Pasapas was een goede opwarmoefening voor de rest van het programma. Wat een enthousiasme! Daarna gingen de verschillende groepen uiteen voor allerlei sportieve activiteiten. 

Door de groepen 1 t/m 4 werden op de verschillende schoolpleinen waslijnspelletjes gespeeld. De kinderen leefden zich uit met zaklopen, stoepkrijten, balgooien, waterdragen, koninkje prik en nog veel meer.  

De groepen 5 t/m 8 vertrokken richting de sportvelden. Ron Lingeman, een sportieve enthousiaste opa van één van de leerlingen, had een gevarieerd programma bedacht en geregeld. De leerlingen hebben genoten van een softbal clinic, georganiseerd door HSV Adegeest, en ze hebben de beginselen van rugby geleerd van het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap. Voorschoten ’97 stelde velden beschikbaar zodat een talentvolle voetbaltrainer van Play2improve een les kon verzorgen en bij Handbalvereniging HVV ’70 werd een intensieve afwisselende training gegeven.  

De feestelijke en sportieve dag werd gezamenlijk afgesloten met een ijsje in het zonnetje.  


Media
  • koningsspelenn-1.708x0
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl