Jubileumvoorstelling

Jubileumvoorstelling op de Nutsbasisschool 
De Nutsbasisschool bestaat 55 jaar. Een mooi moment om samen met theatergroep Hilaria en de leerlingen “Het jaarfeest van Sint Hilarius” te vieren…. 
Op dinsdag 17 september was het zover en hebben alle leerlingen op het schoolplein kunnen genieten van deze theatervoorstelling, die zich afspeelt in de Middeleeuwen. Een voorstelling gespeeld door slechts twee spelers, maar de muziek, de opvallende attributen en de deelname van (dappere vrijwillig deelnemende) leerlingen en teamleden, maakten de voorstelling tot een middeleeuws spektakel, waar alle aanwezigen ongelooflijk van hebben genoten. Het was één groot feest, met ridders op paarden, een jonkvrouw, een schildknaap, vendelzwaaiers, een getrainde ruigpootbuizerd en zelfs met een heus toernooi. Het publiek leefde volledig mee en reageerde razend enthousiast. 
De kleuters hebben een kwartier voor de voorstelling kennis gemaakt met de acteurs en met de attributen, zodat ze goed voorbereid aan deze komische en best spannende voorstelling begonnen. Alle leerlingen mochten na afloop napraten met de acteurs en kregen o.a. te zien hoe de roofvogel en de paarden gemaakt waren. Dat was erg interessant en inspirerend. Er werd nog lang over deze belevenis doorgepraat. 
De acteurs van Hilaria en de deelnemende kinderen en leerkrachten kregen na afloop een daverend applaus. Het was voor alle leerlingen van onze school een mooi begin van het jubileumjaar. 
Media
  • Voorstelling Hilaria
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl