Groep 7 ontmoet een echte professor

Groep 7 van de Nutsbasisschool ontmoet een echte professor
De leerlingen van groep 7 van de Nutsbasisschool hebben meegedaan aan Meet the Professor, een project georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Leiden. Op vrijdag 7 februari was het zover en kreeg groep 7 een echte professor in de klas.
Als voorbereiding op het bezoek hebben de leerlingen een aantal lessen gevolgd over de Universiteit Leiden en over wat het betekent om wetenschappelijk onderzoek te doen. Tijdens elke les kregen zij een aanwijzing over de professor die hun klas zou bezoeken. Uiteindelijk bleek Bert Koenders, oud minister van Buitenlandse Zaken, hun professor te zijn.
Bert Koenders heeft verteld wat je leert aan de faculteit Governance and Global Affairs en gebruikte hier als voorbeeld het coronavirus voor. Ook heeft hij veel verteld over het ministerschap. De leerlingen en de leerkrachten vonden het geweldig. Het was een interessant bezoek.
Aan het eind mochten de leerlingen vragen stellen en toen moest de professor toegeven dat hij lesgeven aan groep 7 veel leuker vindt dan lesgeven aan studenten. Dat is goede PR voor het beroep van leerkracht basisonderwijs!
  • PHOTO-2020-02-14-10-42-52 2