Update herstart van de school

Beste ouder(s), verzorger(s),

Deze week krijgt u een korte mail van mij. Er is niet veel corona-nieuws, maar wel een intense week om op terug te kijken. We waren van tevoren erg enthousiast en ook best wat gespannen. Hoe zou het zijn met de kinderen en hoe zou het gaan met alle voorschriften waaraan we ons allen te houden hebben?

Gelukkig hebben velen van u de vorige mail goed gelezen en met uw kinderen besproken. Bij het brengen bleven de ouders weg van het schoolplein en gaf u elkaar daar heel zorgzaam de anderhalve meter afstand ruimte. Het was heel fijn om elkaar terug te zien!
Voor een aantal kinderen bleek het best moeilijk om de anderhalve meter afstand tot de leerkrachten te houden, en vice versa. Bij de kleuters is dit nóg wat lastiger, maar wellicht kunt u dit allen thuis toch ook nog eens met uw kind(eren) bespreken. We blijven ons best doen!

In de lessen gaat het nu uiteraard ook nog even anders dan vóór de lockdown. We zagen al dat de kinderen thuis over het algemeen hard gewerkt hebben. Nogmaals onze complimenten aan u hiervoor! Op school kunnen we hierdoor nu ook tijd besteden aan ons andere aandachtspunt, de sociaal-emotionele ontwikkeling. De kinderen hebben de afgelopen periode verschillend beleefd, hebben verschillende behoeften en moeten er vooral ook weer aan wennen de hele dag andere kinderen om zich heen te hebben. Het is mooi dat we hier nu tijd aan kunnen besteden en dat de nadruk nog wat minder zwaar hoeft te drukken op de leerstof.
De combinatie van fysiek onderwijs verzorgen (met alle maatregelen die daarbij horen) naast het geven van onderwijs-op-afstand blijkt een pittige uitdaging. Gelukkig hebben we de woensdagen om met elkaar te bespreken welke manier van thuis en op school lesgeven het beste werkt en aansluit bij elke klas. Daarnaast zijn we op de woensdagen bezig met het voorbereiden en via Classroom klaarzetten van nieuwe lesstof. De kleuters krijgen op hun lesdagen een lespakket mee voor de thuiswerkdagen. Als u hierover vragen heeft, dan horen de leerkrachten het graag.

Mocht u het idee hebben dat uw kind op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling nog extra begeleiding nodig heeft, geeft u dat dan door aan de leerkracht van uw kind. Eventueel kunt u zelf contact opnemen met onze schoolmaatschappelijk werker, Josien Kooloos. Zij komt momenteel niet op school, maar u kunt haar wel bereiken via de gegevens die u per mail heeft ontvangen. Zie ook: www.voorschotenvoorelkaar.nl.

Voor de komende weken ziet het school/thuisschema er als volgt uit:

Ma 18 mei Groep B
Dinsdag 19 mei Groep A
Donderdag 21 en vrijdag 22 mei zijn geen lesdagen i.v.m. Hemelvaart

Ma 25 mei Groep A
Di 26 mei Groep B
Do 28 mei Groep A
Vrijdag 29 mei groep B

Ma 1 juni geen les i.v.m. Pinksteren
Di 2 juni Groep A
Do 4 juni Groep B
Vrij 5 juni Groep A

Het is nog niet duidelijk wat de regering van plan is ná 1 juni, dus vooralsnog volgen we dit schema. Uiteraard laten wij u het weten zodra hierover meer duidelijkheid is.

De eerste week na de herstart zit erop! We zijn, mede dankzij uw voorbereiding en medewerking, op een veilige en gestructureerde manier gestart. We kijken uit naar volgende week.

Mede namens het team een heel prettig weekend gewenst!

• Nuts heropening