De Nutsschool en corona

Protocollen en checklists

Beslisboom 0 t/m groep 8: thuisblijven of naar school? (versie 25 februari 2022)

De afgelopen periode heeft de PO-raad met een protocol gewerkt met voorschriften en praktische adviezen voor het toepassen van de coronamaatregelen in de scholen. Omdat er inmiddels geen specifieke maatregelen meer gelden voor het basisonderwijs, wordt er niet meer gewerkt met een protocol.

Op dit moment zijn de algemene quarantainemaatregelen als volgt:
Kinderen die in contact zijn geweest met iemand die corona heeft, hoeven niet in quarantaine als een huisgenoot besmet is (categorie 1) of als ze in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon (categorie 2). Zij kunnen naar school als zij klachtenvrij zijn. Bij milde klachten mogen zij alleen naar school als zij een negatieve (zelf)testuitslag hebben. Kinderen die recent (binnen 8 weken na de positieve test) zijn hersteld van een corona-infectie hoeven niet opnieuw getest te worden, ook niet als zij milde klachten hebben.

Na een besmetting (met klachten) kan een persoon weer naar school wanneer hij/zij 24 uur klachtenvrij is én minimaal 5 dagen zijn verstreken na start van de symptomen. Als een besmetting asymptomatisch was (zonder klachten) dan geldt dat de persoon minimaal 5 dagen na de (positieve) testafname in isolatie blijft. Ontstaan tijdens de isolatie toch nog klachten die horen bij corona? In dit geval moet er opnieuw geteld worden vanaf de dag dat de klachten zijn ontstaan: de persoon blijft minimaal 5 dagen en maximaal 10 dagen in isolatie en mag uit isolatie na 24 uur klachtenvrij te zijn.

Als iemand ervoor kiest zich niet te laten testen, dan blijft hij of zij gedurende de quarantaineperiode van 10 dagen na het laatste contact thuis.

Handleiding thuiswerken

Handleiding thuiswerken ten tijde van corona
Video online leren via Google Classroom

Let op: het inloggen is veranderd. In plaats van gebruikersnaam@nuts-school.nl, log je in met gebruikersnaam@nutsbasisschool.nl.

Verzonden brieven over de corona-maatregelen (schooljaar 2021-2022)

27 augustus 2021: startbrief + bijlage
5 november 2021
22 november 2021